Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

HOST V PAPER GARDEN... Jana Volaříková

Zveřejněno Paper Garden 24/05/2021 ? Komentářů SCRAPBOOKING,HOST PAPER GARDEN,VIDEONÁVODY,
HOST V PAPER GARDEN... Jana Volaříková

Ahoj všem kreativním duším. Jak říká jeden starý citát "Vše zlé je k něčemu dobré." Tímto tedy děkuji Dianě za smazání videa v Paper Garden Clubu a následném pozvání do blogu, kterého si nesmírně vážím. Jsem Jana a pod pseudonymem Střihni si prezentuji zhruba rok své papírové radosti.


A kdo vlastně Jana je? Jana je extrovertní-introvert, který má rád společnost, ale ještě raději je sám, kdy může přemýšlet nad nekonečnými možnostmi tohoto světa nebo zalézt v noci do své pracovny a tvořit.

 

Dlouhá léta jsem žila v domění, že papír byl stvořen pro kresbu a protože malovat neumím, léta jsem se mu vyhýbala. V roce 2017 jsem náhodně objevila na internetu videa Yany Smakula a tím začaly mé nekonečné možnosti papíru. Protože květiny mě díky mé mamince doprovazejí celý muj život a já vždy byla fascinována jejich barevností, začala jsem vybarvováním razítek. Ovšem vytvořit přání pomocí vykreslování je proces, který u mě vyžaduje hodiny práce, žačala jsem hledat alternativu a díky tomu objevila scrapbooking.

To byla naprostá papírová euforie. Samé květinové papíry a ty barvy! Postupně jsem kupovala různé sady a tvořila přání a exploding boxy. Jenže papíry mi zůstávaly a ja jsem chtěla jejich potenciál využít do posledního zbytku. Začala jsem tedy tvořit alba.

 

Nejprve svým dvěma dcerám, kde jsem si spoustu nedostatků vychytala a po zveřejnění mého prvního videa, také kamarádkám a známým.

 

Když se známé narodil syn a vše bylo díky téhle podivné době zavřené, napadlo mě jí album vytvořit. Při prohlížení stránek PG jsem objevila papíry od firmy Mintay papers, kolekci Childhood. Už v náhledech se mi díky ilustracím zrodil v hlavě plán. Všechny stránky rozpohybuji. 

Techniku pop-up jsem použila už v dřívějších přáních i albech, začala jsem tedy lepit své první 3D stránky. Album se tvořilo skoro samo, ilustrace mě naváděly samy.

Rozměry alba jsem zvolila 21 x 23 cm s počtem 5 stran. Jako podklad jsem vybrala kraftový papír, který přijemně kontrastoval se scrapbookovým papírem. Snažila jsem se využít své zásoby magnetů, provázků a svorek a použila je k zavírání. Protože do své tvorby dávám kus sebe, vyřezala jsem na plotteru různé texty a těmi doladila zbytek alba.

Vzniklo tedy album, které dostal malý Honzík "do kůta", jak se u nás na Moravě říká. Na druhé straně jsem si jeho tvorbou prověřila přesnost a kreativitu.

Netuším, kterým směrem se bude má tvorba dále ubírat, ale už nyní se na ty chvíle spojené s papírem těším. Děkuji za možnost ukázat svou tvorbu na vašem blogu, a tím si splnit jeden ze svých snů.

 

A zde se ještě můžete albem pokochat ve videu.

 

VIDEOPROHLÍDKA:

 

 

S pozdravem a prsty od lepidla se loučí Jana

 

P.S. Janičcce jsme video samozřejmě nesmazali naschvál :D ale proto, aby ho zveřejnila u nás na blogu a album se tak dostalo ještě k většímu počtu scrapperek, pro které jistě bude inspirací, neb je NÁDHERNÉÉÉ! 

Podobné články
HOST V PAPER GARDEN... Káťa: Svatební přání s kolekcí Mintay

HOST V PAPER GARDEN... Káťa: Svatební přání s kolekcí Mintay

Paper Garden 14/09/2021
Zdravím všechny příznivce papírové zahrádky a děkuji Diance za pozvání na jejich blog. Když jsem totiž viděla, že mají konečně naskladněné novinky od ...
Pokračovat ve čtení ...
ÁJA KRÁLOVÁ... Album přátelství jako dárek na rozlučku se svobodou

ÁJA KRÁLOVÁ... Album přátelství jako dárek na rozlučku se svobodou

Paper Garden 15/07/2020
Krásný den milé scraperky/ milí scrapeři. Dianka mě požádala, zda bych vám neukázala zakázkové album, které jsem měla tu čest vyrábět pro jednu partu ...
Pokračovat ve čtení ...
ERIKA... Velké minialbum Otevři dveře Vánocům

ERIKA... Velké minialbum Otevři dveře Vánocům

Erika Majgotová 06/12/2019
Mám ráda alba. Sbírání vzpomínek. Paradoxně na ta pro sebe mi čas nezbývá. Taky tvoříte spíše pro ostatní? Tak si se mnou pojďte vytvořit minialbum př...
Pokračovat ve čtení ...